Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Otomatik Saatler Nasıl Çalışır?
01.02.2022

Otomatik Saatler Nasıl Çalışır?

Otomatik Saatler Nasıl Çalışır?

Günümüzde en sık kullanılan mekanik saatlerden birisi de otomatik sarma aletleri olarak bilinen otomatik saatler olarak karşımıza çıkmaktadır. Modern özelliklerle dizayn edilmiş otomatik saatler, saatin ana yayını saran yarı dairesel bir rotoru çevirmek için kullanıcının kolonun doğal hareketini kullanır ve manuel sargı gereksiz hale getirmektedir. Tam dolu bir kol saati genellikle iki gün boyunca çalışacak kadar enerji depolamasından kaynaklı olarak çoğu otomatik saat durağan olsa dahi gece boyunca çalışmaya aralıksız devam edecektir. Genel olarak bakıldığında en kaliteli otomatik saatler pillere ya da herhangi bir enerjiye ihtiyaç duymamaktadır. Temel olarak çalışma mantığı bu şekildedir.

Tarihteki İlk Otomatik Kol Saatini Kim Buldu?

‘’Otomatik saatler nasıl çalışır?’’ sorusunun daha kapsamlı cevabı için otomatik mekanik saatlerin tarihine göz atmakta fayda var. Uzun yıllar boyunca Hubert Sarton ve Breguet de dahil olmak üzere birçok ünlü saatçi, Perrelet’in icadına iyileştirmeler ve güncellemeler getirmişti. Bunlarla birlikte ilk olarak 1923 yılında İngiliz saatçi John Harwood yeniliğe imza attı. Ünlü saatçi, dönen bir ağırlık mekanizması kullanan sistemi üretti ve patentini aldı. Bu sistemle birlikte ana yayın kullanıcı hareket etmesi sürecince sarılmasını sağlamaktaydı. Harwood ürettiği bu sistem sayesinde saatin 12 saat boyunca herhangi bir enerji almadan kusursuz çalıştırmayı başardı. 1928’de ise ilk otomatik kol saati piyasalarda yerini aldı ve 30 bin adet gibi büyük bir satışa imza attı.

Modern Otomatik Saatlerin Özellikleri Nelerdir?

Otomatik saatler, günümüze gelene kadar büyük bir değişim içerisine girdi. Günümüzde modern otomatik saatlere bakıldığında eşsiz bir çalışma disiplini ve görselliğiyle ön plana çıkmaktadır. Modern saatler eksiksiz doğru ve güvenilir verileri sahibiyle paylaşmaktadır.

Otomatik mekanik saatlerin büyük bir gelişim göstermesi beraberinde yeni çeşit saat tiplerini de getirdi. Teknolojinin tahmin edilemeyecek kadar hızla büyümesi, dijital saatleri de doğurdu. Dijital saatler, sadece günün hangi aralığında olmanızı göstermekle kalmayıp mesaj atma, alarm kurma, kronometre, adım sayma ve kalp ritmini saymaya kadar onlarca farklı özelliği de bünyesine ekledi. Son modern saatlerde ise artık tuşlar yerine dokunmatik ekranlar kendine yer buluyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.